Wildzwijsnrug filet met cashewnoten en koriander

Wild zwijn rugfilet met cashewnoten en koriander

Hoofdgerecht bereidingstijd 11-20 minuten

Ingrediënten

600 g wild zwijn rugfilet, 1 el roomboter, snuf peper, 1 tl zout, 1 dl wildfond, 1 el cashewnoten, ½ bosje koriander, 1 teen knoflook, 3 el olijfolie, 2 tl citroensap.

Bereiding

Benodigdheden: 1 staafmixer met mengkom, 1 snijplank, 1 schaal, 1 braadslede, 1 koekenpan, 1 vleestang, 1 oven op 125 graden voorverwarmd. 

Pureer met de staafmixer de cashewnoten met koriander, knoflook en citroensap. Voeg peper en zout naar smaak toe. Peper en zout de filets en bak ze kort om en om in de boter tot ze mooi bruin zijn. Haal ze uit de pan, leg ze in de braadslede en plaats 8 minuten in de oven. Blus de koekenpan af met wildfond en het gepureerde noten en koriander mengsel en zet laag. Haal de filets uit de oven leg op een mooi bord en giet er wat saus over.

Tip

Dit recept kan ook prima met wild zwijn koteletjes.

Serveertip

Lekker met couscous.

Legenda

De recepten zijn bestemd voor 4 personen.
Betekenis afkortingen
g = gram, l = liter (1000 cc), dl= deciliter (100 cc), el = eetlepel en tl = theelepel.
© NBPW

https://www.poelier.nl/recepten/wild-zwijn-recepten/wild-zwijn-rugfilet-met-cashewnoten-en-koriander.html

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel