Kwartel
Gevulde kwartel met marmelade, whiskey en bacon
Ingredienten voor 4 personen:
4 kwartels
4 plakjes bacon
125 ml marmelade
125 ml whiskey
1 tl verse tijm
125 gr spekblokjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 ei, geklutst
1 el roomboter
30 gr paneermeel
1 el verse peterselie, fijngesneden
peper en zout naar smaak
Bereiden:
Meng de marmelade met de whiskey en tijm, voeg zout en peper naar smaak toe.
Marineer de kwartels met de marmelade, minstens een uur tot een nacht in de koelkast.
Verwarm de oven op 200 graden.
Verwarm de boter in een pan, bak hierin de ui en de spekjes tot deze knapperig zijn. Voeg de paneermeel toe en bak goudbruin. Haal de pan van het vuur en roer het ei en de peterselie door de vulling heen.
Vul de kwartels met de vulling. Snijd de plakken bacon doormidden en leg kruislings op elke kwartel.
Leg de kwartels in een ovenschaal. Lepel de overgebleven marinade over de kwartels en bak 35-40 minuten. Lepel de marinade elke 10 minuten over de kwartels heen.
Tip: lekker met gezouten krieltjes
- Gevulde kwartel met marmelade, whiskey en bacon
Gevulde kwartel met marmelade, whiskey en bacon
Ingredienten voor 4 personen:
4 kwartels
4 plakjes bacon
125 ml marmelade
125 ml whiskey
1 tl verse tijm
125 gr spekblokjes
1 kleine ui, fijngesneden
1 ei, geklutst
1 el…