Rode wijnsaus en druiven

Eendenbortsfilet met rode wijnsaus en druiven

 

Ingredienten voor 4 personen:

4 eendenbortsfilets met vel

100 gr suiker

4 el water

60 ml rode wijnazijn

60 ml rode port

1 stuk steranijs

handje rode druiven, gehalveerd

1 tl tijm, fijngesneden

peper en zout naar smaak

 

Bereiden:

Verhit een klein sauspannetje op middelhoog vuur en kook de suiker met het water, blijf roeren tot de suiker is opgelost en het mengsel een gouden kleur krijgt. Haal de pan van het vuur en voeg de rode wijnazijn toe. De karamel zal gaan bubbelen en wat harder worden, zet de pan weer op het vuur en kook tot de karamel weer gesmolten is en een glad mengsel is. Voeg de wijn en steranijs toe en kook zachtjes verder tot het mengsel een dunne siroop is. Haal de steranijs eruit en houd het mengsel op laag vuur tot gebruik.

Snijd de eendenborst aan de vetkant in met een ruitjespatroon. Niet te diep snijden, je wilt niet in het vlees terecht komen.

Bestrooi de eendenborst met zout en peper. Doe dit aan beide kanten van de eendenborst. 

Verhit de pan en bak de filets op het vetlaagje 6 minuten. Keer ze om en bak nog 4 minuten tot een kerntemperatuur van 52-55 graden voor medium. Haal de eendenfilets uit de pan en houd ze warm onder aluminiumfolie.

Bak de druiven samen met de tijm kort in het overgebleven vet.

 

Snijd de eendenfilets in plakken en schenk de rodewijnsaus over de filets heen. Serveer met de druiven.

 

 

  • Eendenborstfilet met rode wijnsaus en druiven
    Eendenborstfilet met rode wijnsaus en druiven

    Eendenbortsfilet met rode wijnsaus en druiven

    Ingredienten voor 4 personen:

    4 eendenbortsfilets met vel

    100 gr suiker

    4 el water

    60 ml rode wijnazijn

    60 ml rode port

    1 stuk steranijs

    handje rode druiven, gehalveerd

    1 tl…

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel