Springrolls met kipdijfilet van Tante Door

NGREDIËNTEN VOOR 12 SPRINGROLLS
500 gr kipdijfilet van Tante Door 
12 rijstvellen 
6 lente uitjes 
2 avocado’s
125 g tauge
75 g veldsla
een halve komkommer
eandje (ongezouten) pinda’s 

VOOR DE MARINADE
2 el ketjap manis
2 tenen knoflook geperst
2 el bruine basterdsuiker
1 el citroensap
peper naar smaak
optioneel chilipeper 

OM TE DIPPEN
Chili- of pindasaus 

BEREIDING
Maak een marinade van de ketjap manis, basterdsuiker, citroensap en 2 tenen geperste knoflook. Breng de marinade op smaak met peper en eventueel chilipeper. Laat de kipdijfilet hier minimaal een uur in marineren. 

Was de veldsla, komkommer en lente uitjes. Snijd de komkommer in dunne plakken, gebruik eventueel een kaasschaaf. Verwijder het buitenste blad van de lente ui en snijd deze in ringen. 

Grill vervolgens de kipdijfilet aan weerszijden gaar in een grillplan. Laat afkoelen en snijd deze dan in reepjes. Leg alle ingrediënten nu klaar, zodat je alles bij de hand hebt om de rijstvellen te vullen. 

Zet een diep bord klaar met warm water. Week een rijstvel ongeveer 30 seconden in het water, het vel moet zacht en doorzichtig worden. Haal het rijstvel eruit en leg neer op een vochtige theedoek (dit voorkomt dat de springrolls gaan plakken).  

Verdeel de kipdijfilet en groentes in het midden van het vel, maak af met wat pinda’s. Vouw nu de buitenzijdes van het rijstvel eerst naar binnen en rol hem daarna voorzicht op. Herhaal dit met de andere rijstvellen. 

Serveer samen met Chili of pindasaus! Eet smakelijk!

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel