Granaatappel

Ingrediënten (4 pers):

  • 2 eendebortsfilets
  • 300 gram couscous
  • 2 tl gemalen kardemom
  • 1 rode grapefruit
  • 1 sinaasappel
  • 1 limoen
  • 1 el harissa
  • 3 el olijfolie
  • 1 bakje koriander (15 gram)
  • 1 granaatappel

Bereiding:

  1. Verwarm de oven voor op 170 graden. Doe de couscous met de kardemom en eventueel zout in een ruime schaal. Schenk er 300 ml kokend water op. Roer door en laat 10 minuten staan. Roer los met een vork.
  2. Snijd met een scherp met de schil van de grapefruit en sinaasappel. Snijd de partjes vruchtvlees los van de vliezen en wip het vruchtvlees er met het met tussenuit. Voeg toe aan de couscous. Rasp de groene schil van de limoen en pers uit. voeg het rasp en sap toe aan de couscous. Voeg de harissa en olie toe. Snijd de koriander fijn en voeg toe. Meng door elkaar.
  3. Snijd de velkant van de eendeborstfilets kruislings in, zodat er een ruitpatroon ontstaat. Verhit een koekenpan zonder olie of boter en bak de filets op de velkant op middelhoog vuur 5 minuten. Draai om en bak nog 1 minuut. Leg met de velkant naar boven in de ovenschaal. Bak ongeveer 5 minuten in de oven. Neem uit de oven en laat 5 minuten staan op een bord onder aluminiumfolie rusten.
  4. Schep de couscous op een platte schaal. Halveer de granaatappel en sla met een houtel lepel de pitjes eruit. Vang op. Snijd de eendeborstfilets in plekjes en leg op de couscous. Serveer met de granaatappel pitjes erop.

Serveertip: Lekker met sugar snaps.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel