Filet Granaatappels
Hertfilet met granaatappels
Ingrediënten:
- 600 g hertenrugfilet aan één stuk
- 2 uien (gesnipperd)
- 2 tenen knoflook (uit de knijper)
- 1 grote wortel (geschild, in plakjes)
- 1 kruidnagel
- 1 bouquet garni
- 4 zoetzure appels (geschild, uitgeboord klokhuis)
- 4 granaatappels
- 3 el olijfolie
- Klontje boter
- 2 dl niet te droge witte wijn
- Peper en zout.
Bereiding:
- Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en schroei de filet snel aan alle kanten dicht.
- Draai het vuur laag en voeg de witte wijn, ui, knoflook, wortel, kruidnagel en het bouquet garni toe.
- Doe het deksel op de pan en laat zo’n 40 minuten sudderen.
- Breng op smaak met peper en zout.
- Schil intussen de appels en boor het klokhuis eruit.
- Verwarm de oven voor op 180ºC.
- Smelt een klont boter in een pannetje (niet bruin laten worden).
- Zet de appels met de open kant naar boven in een vuurvaste schaal.
- Snij de granaatappels in tweeën en lepel de helften leeg in de boorgaten van de appels.
- Begiet de appels met de gesmolten boter.
- Laat circa 25 minuten in de oven garen.
- Snij de filet in plakken en verdeel over de borden, giet er wat van het braadvocht over en plaats er een gevulde appel naast.
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.