Filet Granaatappels

Hertfilet met granaatappels

Ingrediënten:

  • 600 g hertenrugfilet aan één stuk
  • 2 uien (gesnipperd)
  • 2 tenen knoflook (uit de knijper)
  • 1 grote wortel (geschild, in plakjes)
  • 1 kruidnagel
  • 1 bouquet garni
  • 4 zoetzure appels (geschild, uitgeboord klokhuis)
  • 4 granaatappels
  • 3 el olijfolie
  • Klontje boter
  • 2 dl niet te droge witte wijn
  • Peper en zout.

Bereiding:

  1. Verhit de olijfolie en de boter in een braadpan en schroei de filet snel aan alle kanten dicht.
  2. Draai het vuur laag en voeg de witte wijn, ui, knoflook, wortel, kruidnagel en het bouquet garni toe.
  3. Doe het deksel op de pan en laat zo’n 40 minuten sudderen.
  4. Breng op smaak met peper en zout.
  5. Schil intussen de appels en boor het klokhuis eruit.
  6. Verwarm de oven voor op 180ºC.
  7. Smelt een klont boter in een pannetje (niet bruin laten worden).
  8. Zet de appels met de open kant naar boven in een vuurvaste schaal.
  9. Snij de granaatappels in tweeën en lepel de helften leeg in de boorgaten van de appels.
  10. Begiet de appels met de  gesmolten boter.
  11. Laat circa 25 minuten in de oven garen.
  12. Snij de filet in plakken en verdeel over de borden, giet er wat van het braadvocht over en plaats er een gevulde appel naast.

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel