Reerugfilet

Reerugfilet met sjalotten en champignons

Ingrediënten:

  • 4 reerugfilets
  • 4 sjalotten of 2 uien
  • 250 gr. champignons
  • 1 eetl. escargotkruiden (slakkenboterkruiden)
  • 1 bekertje creme fraiche of 2 dl. garderoom
  • 1 eetl. allesbinder
  • 40 gr. boter of margarine
  • 1 eetl. olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten
  2. Voeg de champignons in schijfjes, de escargotkruiden en de helft van de creme fraiche toe en verwarm dit
  3. Bestrooi de filets met zout en peper
  4. Verwarm 30 gr. boter in een andere koekepan en schroei hierin de reerugfilets aan beide zijden dicht
  5. Neem de filets uit de pan en houd ze warm
  6. Voeg de overige boter toe en breng deze weer op temperatuur
  7. Bak de reerugfilets nog even aan beide zijden (reken nog ca. 2 minuten aan iedere kant)
  8. Voeg de overige creme fraiche toe aan de bakboter en laat dit uitbruisen
  9. Voeg dit mengsel toe aan de champignons en bind met de allesbinder

Serveertip: Gebakken filets met sjalotchampignonsaus, gekookte worteltjes en gebakken aardappelkroketjes

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel