Reerugfilet
Reerugfilet met sjalotten en champignons
Ingrediënten:
- 4 reerugfilets
- 4 sjalotten of 2 uien
- 250 gr. champignons
- 1 eetl. escargotkruiden (slakkenboterkruiden)
- 1 bekertje creme fraiche of 2 dl. garderoom
- 1 eetl. allesbinder
- 40 gr. boter of margarine
- 1 eetl. olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de olie in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten
- Voeg de champignons in schijfjes, de escargotkruiden en de helft van de creme fraiche toe en verwarm dit
- Bestrooi de filets met zout en peper
- Verwarm 30 gr. boter in een andere koekepan en schroei hierin de reerugfilets aan beide zijden dicht
- Neem de filets uit de pan en houd ze warm
- Voeg de overige boter toe en breng deze weer op temperatuur
- Bak de reerugfilets nog even aan beide zijden (reken nog ca. 2 minuten aan iedere kant)
- Voeg de overige creme fraiche toe aan de bakboter en laat dit uitbruisen
- Voeg dit mengsel toe aan de champignons en bind met de allesbinder
Serveertip: Gebakken filets met sjalotchampignonsaus, gekookte worteltjes en gebakken aardappelkroketjes
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.