Bout rode wijnsaus

Reebout met rode wijnsaus

Ingrediënten:

  • 1 reebout
  • 3 dl. rode wijn
  • 3 dl. bouillon
  • 4 jeneverbessen
  • 1 theel. rozemarijn
  • 2 uien
  • 0,5 l. blik champignons
  • maizena
  • 150 gr. boter of margarine
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bestrooi de reebout met zout en peper
  2. Leg de bout in een braadslede met de boter en plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten
  3. Verwarm de bouillon met de jeneverbessen, de rozemarijn en de gehakte uien en voeg dit toe aan de braadslede
  4. Zet de over op 180 graden, en braad de reebout nog gedurende ca. 60 minuten
  5. Neem de braadslede uit de oven
  6. Leg de bout apart en houd hem warm
  7. Voeg de wijn toe aan het braadvocht
  8. Laat dit tot de helft inkoken
  9. Zeef de saus en bind deze eventueel bij met aangemengde maizena
  10. Voeg de uitgelekte champignons toe, verwarm het geheel en breng dit op smaak met zout en peper
  11. Serveer de bout met de saus, sperziebonen, sla en rijst

Serveertip: Gebraden reebout met rode wijnsaus, rode peertjes, spruitjes en gegratineerde aardappelpuree

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel