Bout rode wijnsaus
Reebout met rode wijnsaus
Ingrediënten:
- 1 reebout
- 3 dl. rode wijn
- 3 dl. bouillon
- 4 jeneverbessen
- 1 theel. rozemarijn
- 2 uien
- 0,5 l. blik champignons
- maizena
- 150 gr. boter of margarine
- zout en peper
Bereiding:
- Bestrooi de reebout met zout en peper
- Leg de bout in een braadslede met de boter en plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten
- Verwarm de bouillon met de jeneverbessen, de rozemarijn en de gehakte uien en voeg dit toe aan de braadslede
- Zet de over op 180 graden, en braad de reebout nog gedurende ca. 60 minuten
- Neem de braadslede uit de oven
- Leg de bout apart en houd hem warm
- Voeg de wijn toe aan het braadvocht
- Laat dit tot de helft inkoken
- Zeef de saus en bind deze eventueel bij met aangemengde maizena
- Voeg de uitgelekte champignons toe, verwarm het geheel en breng dit op smaak met zout en peper
- Serveer de bout met de saus, sperziebonen, sla en rijst
Serveertip: Gebraden reebout met rode wijnsaus, rode peertjes, spruitjes en gegratineerde aardappelpuree
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.