Mosterd & tagliatelle
Konijnenbout met mosterd en tagliatelle met pastis
Ingrediënten:
- 4 konijnenbouten
- 30 gr. dijonmosterd
- 1.5 dl. pastis
- 100 gr. bloem
- 2 eieren
- 1 el. olie
- 10 gr. boter
- 2.5 dl. wildfond
- Dille
- Tomaatblokje
- Steranijs
- Water
- Zout
Bereiding:
- Gebruik bij voorkeur de achterbouten van het konijn
- Verwarm de oven voor tot 200 graden Celsius
- Smeer intussen de konijnenbouten in met de mosterd. Houd echter nog een beetje mosterd achter de hand
- Laat de konijnenbouten in de oven in circa 25 minuten gaar worden
- Kneed de bloem samen met de eieren en eenderde van de pastis tot een soepel deeg en maak er met behulp van de pastamachine dunne tagliatelle van
- Kook de tagliatelle in kokend water met zout en olie beetgaar
- Laat de tagliatelle uitlekken en roer er de boter door
- Verwarm de rest van de pastis in een soeplepel, schenk het vocht over de konijnenbouten en flambeer de bouten. Verdeel de tagliatelle over warme borden en leg de konijnenbouten hierop
- Breng de fond aan de kook en breng op smaak met de rest van de mosterd
- Schep de saus rond de tagliatelle en garneer het gerecht met dille, tomaatblokjes en steranijs
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.