Abrikozen & rozijnen

Tamme konijnbouten met abrikozen en rozijnen

Ingrediënten:

  • 4 tamme konijnbouten
  • 16 gedroogde abrikozen
  • 50 gr. rozijnen
  • 3 dl. droge witte wijn
  • 3 eetl. suiker
  • 1 theel. gedroogde tijm
  • 75 gr. boter of margarine
  • 2 eetl. maizena
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Week de abrikozen een nacht van tevoren in de wijn
  2. Breng dit vervolgens met de suiker aan de kook en laat dit enige uren op een zacht vuur trekken
  3. Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe
  4. Zeef het geheel en bewaar het vocht
  5. Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper
  6. Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin
  7. Voeg de abrikozen met het vocht toe, verwarm het geheel en sluit de pan
  8. Stoof dit gedurende ca. 60 minuten
  9. Bind het stoofvocht met de aangemngde maizena, voeg de rozijnen toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper

Serveertip: Gebraden konijn met zuidvruchten, gekookte Chinese kool en gekookte krieltjes

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel