Abrikozen & rozijnen
Tamme konijnbouten met abrikozen en rozijnen
Ingrediënten:
- 4 tamme konijnbouten
- 16 gedroogde abrikozen
- 50 gr. rozijnen
- 3 dl. droge witte wijn
- 3 eetl. suiker
- 1 theel. gedroogde tijm
- 75 gr. boter of margarine
- 2 eetl. maizena
- zout en peper
Bereiding:
- Week de abrikozen een nacht van tevoren in de wijn
- Breng dit vervolgens met de suiker aan de kook en laat dit enige uren op een zacht vuur trekken
- Voeg de laatste 10 minuten de rozijnen toe
- Zeef het geheel en bewaar het vocht
- Bestrooi de konijnbouten met de tijm, zout en peper
- Verwarm de boter in een braadpan en bak hierin de bouten rondom bruin
- Voeg de abrikozen met het vocht toe, verwarm het geheel en sluit de pan
- Stoof dit gedurende ca. 60 minuten
- Bind het stoofvocht met de aangemngde maizena, voeg de rozijnen toe en maak het gerecht op smaak af met zout en peper
Serveertip: Gebraden konijn met zuidvruchten, gekookte Chinese kool en gekookte krieltjes
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.