Terrine
Wild konijnterrine
Ingrediënten:
- 250 gr. gaar vlees van wild konijn
- 600 gr. gare aardappelen
- 300 gr. katenspek in lange repen
- 1 ei
- 1 dl. slagroom
- peterselie
- 0,5 tl. nootmuskaat
- beetje boter of olie
- zout en peper
Bereiding:
- Maal het konijnvlees met 300 gram aardappelen, zout en peper fijn in een keukenmachine * Voeg het ei, de room, de gehakte peterselie en de nootmuskaat toe
- Vet de vorm in met weinig boter of olie en beleg de bodem en de wand met een gedeelte van het spek
- Snijd de overige aardappelen in plakjes en leg hiervan een laagje onderin de vorm
- Schep hierop een laagje "farce" (konijnmengsel), daarop een laagje katenspek, aardappellaag, farce, katenspek, etc.
- De bovenste laag moet uit katenspek bestaan
- Plaats de vorm in een waterbad in een voorverwarmde oven (150 graden), gedurende ca. 90 minuten
- Neem de vorm daarna uit de oven en laat het geheel onder druk afkoelen
Serveertip: Stort de terrine op een natgemaakte schaal (kan dan nog verschoven worden) en snijd deze in plakken van ca. 1 cm. Met een rauwkostsalade, een vinaigrettesaus en vers gebakken stokbrood een heerlijke maaltijd
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.