Goulash

Hertengoulash

Ingrediënten:

  • 600 gr. hertenpoulet
  • 0,5 l. rode wijn
  • 2 uien
  • 2 goudrenetten
  • 1 theel. laurierpoeder
  • 1 theel. kruidnagelpoeder
  • 1 theel. nootmuskaat
  • 1 theel. kaneel
  • 1 eetl ketjap benteng manis
  • 1 theel. hete paprikapoeder of Spaanse peper
  • 3 sneden ontbijtkoek
  • bloem
  • 3 eetl. olijfolie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de poulet klein of vraag dit de poelier
  2. Maak een marinade van de wijn, de gehakte uien en de kruiden
  3. Laat het vlees hierin, onder af en toe keren, gedurende ca. 12 uur in de koelkast staan
  4. Zeef de marinade, bewaar deze en neem het hertevlees eruit
  5. Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het hertenvlees met de uien rondom bruin
  6. Voeg de geschilde appelen in partjes, de marinade, de ketjap en de koek in blokjes toe en sluit de pan
  7. Stoof dit gedurende ca. 90 minuten
  8. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak op smaak af met zout en peper

Serveertip: Hertengoulash met gestoofde paprika's en gekookte rijst

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel