Goulash
Hertengoulash
Ingrediënten:
- 600 gr. hertenpoulet
- 0,5 l. rode wijn
- 2 uien
- 2 goudrenetten
- 1 theel. laurierpoeder
- 1 theel. kruidnagelpoeder
- 1 theel. nootmuskaat
- 1 theel. kaneel
- 1 eetl ketjap benteng manis
- 1 theel. hete paprikapoeder of Spaanse peper
- 3 sneden ontbijtkoek
- bloem
- 3 eetl. olijfolie
- zout en peper
Bereiding:
- Snijd de poulet klein of vraag dit de poelier
- Maak een marinade van de wijn, de gehakte uien en de kruiden
- Laat het vlees hierin, onder af en toe keren, gedurende ca. 12 uur in de koelkast staan
- Zeef de marinade, bewaar deze en neem het hertevlees eruit
- Verhit de olie in een diepe pan en bak hierin het hertenvlees met de uien rondom bruin
- Voeg de geschilde appelen in partjes, de marinade, de ketjap en de koek in blokjes toe en sluit de pan
- Stoof dit gedurende ca. 90 minuten
- Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak op smaak af met zout en peper
Serveertip: Hertengoulash met gestoofde paprika's en gekookte rijst
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.