Stoofpot

Hertenstoofpot

Ingrediënten:

  • 500 gr. hertenpoulet
  • 1 prei
  • 1 blikje tomatenpuree
  • 1 teentje knoflook
  • 2 dl. rode wijn
  • 1 el. citroensap of wijnazijn
  • 1 dl. slagroom
  • peterselie
  • selderie
  • bieslook
  • 5 cm. winterwortel
  • 1 el. oregano of basilicum
  • 4 el. allesbinder
  • 60 gr. boter of margarine
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Snijd de hertenpoulet klein en bestrooi deze met zout en peper
  2. Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin
  3. Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee
  4. Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten
  5. Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe

Serveertip: Hertenstoofpot met rode kool en gekookte aardappelen of pasta

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel