Stoofpot
Hertenstoofpot
Ingrediënten:
- 500 gr. hertenpoulet
- 1 prei
- 1 blikje tomatenpuree
- 1 teentje knoflook
- 2 dl. rode wijn
- 1 el. citroensap of wijnazijn
- 1 dl. slagroom
- peterselie
- selderie
- bieslook
- 5 cm. winterwortel
- 1 el. oregano of basilicum
- 4 el. allesbinder
- 60 gr. boter of margarine
- zout en peper
Bereiding:
- Snijd de hertenpoulet klein en bestrooi deze met zout en peper
- Verwarm de boter in een pan en bak hierin het vlees rondom bruin
- Voeg de prei in ringen toe en fruit deze mee
- Voeg vervolgens de puree, de kleingesneden knoflook, de wijn, het citroensap, de wortel in blokjes en de oregano toe en stoof dit gedurende ca. 100 minuten
- Bind het stoofvocht bij met allesbinder en voeg de room en de gehakte tuinkruiden toe
Serveertip: Hertenstoofpot met rode kool en gekookte aardappelen of pasta
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.