Cognaq

Hazenpeper met cognac

Ingrediënten:

  • 1 kg. haas in delen
  • 4 eetl. cognac
  • 5 dl. droge rode wijn
  • 2 uien
  • 1/2 prei
  • peterselie
  • selderie
  • 2 dl. wildbouillon
  • 2 eetl. kruiden- of wijnazijn
  • 50 gr. ontbijtspek
  • 2 eetl. olijfolie
  • 2 eetl. zilveruitjes
  • 2 eetl. tomatenpuree
  • 40 gr. bloem
  • 100 gr. boter of margarine
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Marineer de haas in een mengsel van de wijn, de gehakte uien, de fijngeknipte tuinkruiden, de bouillon, de azijn en de olie, gedurende ca. 12 uur (in de koelkast)
  2. Zeef de marinade, bewaar deze en laat de haas uitlekken
  3. Dep de delen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper
  4. Bak het kleingesneden spek uit in een pan, voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin
  5. Voeg vervolgens de gezeefde marinade en de kleingesneden prei toe en laat het geheel gedurende ca. 90 minuten stoven
  6. Rooster de bloem voorzichtig lichtbruin in een droge koekepan en laat deze afkoelen
  7. Neem de haas uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd dit klein
  8. Roer de bloem los met de cognac en de tomatenpuree en bind hiermee het stoofvocht
  9. Leg het hazevlees terug in de pan, voeg de zilveruitjes toe en verwarm de hazepeper nog ca. 5 minuten
  10. Maak dit op smaak af met zout en peper

Serveertip: Hazenpeper in cognac, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel