Cognaq
Hazenpeper met cognac
Ingrediënten:
- 1 kg. haas in delen
- 4 eetl. cognac
- 5 dl. droge rode wijn
- 2 uien
- 1/2 prei
- peterselie
- selderie
- 2 dl. wildbouillon
- 2 eetl. kruiden- of wijnazijn
- 50 gr. ontbijtspek
- 2 eetl. olijfolie
- 2 eetl. zilveruitjes
- 2 eetl. tomatenpuree
- 40 gr. bloem
- 100 gr. boter of margarine
- zout en peper
Bereiding:
- Marineer de haas in een mengsel van de wijn, de gehakte uien, de fijngeknipte tuinkruiden, de bouillon, de azijn en de olie, gedurende ca. 12 uur (in de koelkast)
- Zeef de marinade, bewaar deze en laat de haas uitlekken
- Dep de delen droog met keukenpapier en bestrooi ze met zout en peper
- Bak het kleingesneden spek uit in een pan, voeg de boter toe en bak hierin de haas rondom bruin
- Voeg vervolgens de gezeefde marinade en de kleingesneden prei toe en laat het geheel gedurende ca. 90 minuten stoven
- Rooster de bloem voorzichtig lichtbruin in een droge koekepan en laat deze afkoelen
- Neem de haas uit de pan, haal het vlees van de botten en snijd dit klein
- Roer de bloem los met de cognac en de tomatenpuree en bind hiermee het stoofvocht
- Leg het hazevlees terug in de pan, voeg de zilveruitjes toe en verwarm de hazepeper nog ca. 5 minuten
- Maak dit op smaak af met zout en peper
Serveertip: Hazenpeper in cognac, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.