Rode wijnsaus

Haas in rode wijnsaus

Ingrediënten:

  • 1 haas
  • 200 gr. katenspek in dobbelsteentjes
  • 30 gr. bloem
  • 3 dl. rode wijn
  • 2 theel. tijm
  • 2 theel basilicum
  • wildkruiden
  • maizena
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Vraag de poelier de haas in stukken te snijden en bestrooi de delen met wildkruiden
  2. Bak het spek uit in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de haas rondom bruin
  3. Bestrooi het geheel met de bloem en voeg de wijn, de tijm en de basilicum toe
  4. Plaats de slede in een voorverwarmde over (175 graden), gedurende ca. 120 minuten
  5. Bedruip de haas regelmatig met het braadvocht
  6. Bind eventueel bij met aangemengde maizena en maak de saus op smaak af met zout en peper

Serveertip: Gestoofde haas in rode wijnsaus, gestoofde appeltjes, rode kool en gekookte aardappelen

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel