Rode wijnsaus
Haas in rode wijnsaus
Ingrediënten:
- 1 haas
- 200 gr. katenspek in dobbelsteentjes
- 30 gr. bloem
- 3 dl. rode wijn
- 2 theel. tijm
- 2 theel basilicum
- wildkruiden
- maizena
- zout en peper
Bereiding:
- Vraag de poelier de haas in stukken te snijden en bestrooi de delen met wildkruiden
- Bak het spek uit in een ovenschaal of braadslede en bak hierin de haas rondom bruin
- Bestrooi het geheel met de bloem en voeg de wijn, de tijm en de basilicum toe
- Plaats de slede in een voorverwarmde over (175 graden), gedurende ca. 120 minuten
- Bedruip de haas regelmatig met het braadvocht
- Bind eventueel bij met aangemengde maizena en maak de saus op smaak af met zout en peper
Serveertip: Gestoofde haas in rode wijnsaus, gestoofde appeltjes, rode kool en gekookte aardappelen
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.