Hazenrug

Gemarineerde hazenrug

Ingrediënten:

  • 2 hazenruggen
  • 1/2 fles rode wijn
  • 1/2 l. water
  • 3 theel. tijm
  • 2 laurierblaadjes
  • 10 zwarte peperkorrels
  • 6 jeneverbessen
  • 100 gr. rookspek
  • 2 uien of 4 sjalotten
  • 2 eetl. bessengelei
  • Kirsch
  • 2 eetl. bloem
  • 30 gr. boter of margarine
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Marineer de hazenruggen gedurende 12 uur in een marinade van wijn, water, tijm, laurier, geplette peperkorrels en gekneusde jeneverbessen (in de koelkast)
  2. Zeef de marinade, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenpapier
  3. Wentel beide ruggen door de bloem, vermengd met zout en peper
  4. Bak het kleingesneden spek uit in een langwerpige pan en bak hierin rondom de hazenruggen bruin
  5. Voeg de boter, de gehakte uien en de marinade toe
  6. Sluit de pan en stoof het geheel ca. 20 minuten
  7. Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met de bessengelei en Kirsch

Serveertip: Gemarineerde hazenrug in gestoofde bleekselderij en gekookte zilvervliesrijst.

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel