Hazenrug
Gemarineerde hazenrug
Ingrediënten:
- 2 hazenruggen
- 1/2 fles rode wijn
- 1/2 l. water
- 3 theel. tijm
- 2 laurierblaadjes
- 10 zwarte peperkorrels
- 6 jeneverbessen
- 100 gr. rookspek
- 2 uien of 4 sjalotten
- 2 eetl. bessengelei
- Kirsch
- 2 eetl. bloem
- 30 gr. boter of margarine
- zout en peper
Bereiding:
- Marineer de hazenruggen gedurende 12 uur in een marinade van wijn, water, tijm, laurier, geplette peperkorrels en gekneusde jeneverbessen (in de koelkast)
- Zeef de marinade, bewaar deze en dep de hazenruggen droog met keukenpapier
- Wentel beide ruggen door de bloem, vermengd met zout en peper
- Bak het kleingesneden spek uit in een langwerpige pan en bak hierin rondom de hazenruggen bruin
- Voeg de boter, de gehakte uien en de marinade toe
- Sluit de pan en stoof het geheel ca. 20 minuten
- Bind eventueel bij met aangemengde bloem en maak het gerecht op smaak af met de bessengelei en Kirsch
Serveertip: Gemarineerde hazenrug in gestoofde bleekselderij en gekookte zilvervliesrijst.
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.