Boursinsaus
Fazant met boursinsaus
Ingrediënten:
- 1-2 fazanten
- 125 gr. boursin
- 125 gr. gedroogde rozijnen
- 2 dl. appel- of sinaasappelsap
- 120 gr. vet spek in lange reepjes
- 2 el. maizena
- 1 dl. bouillon
- 100 gr. boter of margarine
- zout en peper
Bereiding:
- Wel de rozijnen in het vruchtensap
- Bestrooi de fazant met zout en peper en bedek de borst met het spek
- Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin
- Voeg de bouillon toe en braad de fazant ca. 80 minuten
- Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht
- Voeg de laatste 10 minuten de boursin en de rozijnen toe en bind het vocht met de aangemengde maizena
- Maak de saus op smaak af met zout en peper
Serveertip: Gebraden fazant met boursinsaus, gekookte broccoli, ijsbergsla met gewelde zuidvruchten en gekookte krieltjes
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.