Boursinsaus

Fazant met boursinsaus

Ingrediënten:

  • 1-2 fazanten
  • 125 gr. boursin
  • 125 gr. gedroogde rozijnen
  • 2 dl. appel- of sinaasappelsap
  • 120 gr. vet spek in lange reepjes
  • 2 el. maizena
  • 1 dl. bouillon
  • 100 gr. boter of margarine
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Wel de rozijnen in het vruchtensap
  2. Bestrooi de fazant met zout en peper en bedek de borst met het spek
  3. Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin
  4. Voeg de bouillon toe en braad de fazant ca. 80 minuten
  5. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht
  6. Voeg de laatste 10 minuten de boursin en de rozijnen toe en bind het vocht met de aangemengde maizena
  7. Maak de saus op smaak af met zout en peper

Serveertip: Gebraden fazant met boursinsaus, gekookte broccoli, ijsbergsla met gewelde zuidvruchten en gekookte krieltjes

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel