Zuurkoolschotel
Fazantzuurkoolschotel
Ingrediënten:
- 1-2 fazanten
- 500 gr. zuurkool
- 200 gr. gewelde pruimen
- 100 gr. gewelde abrikozen
- 1 dl. Elzasser witte wijn
- 1/2 l.blik ananasstukjes
- 50 gr. rookspek in dobbelsteentjes
- 75 gr. boter of margarine
- paprikapoeder (mild)
- zout en peper
Bereiding:
- Vraag de poelier de fazant in vieren te snijden
- Bestrooi de fazantdelen met paprikapoeder, zout en peper
- Verwarm de boter in een pan en bak de delen hierin rondom bruin
- Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ca. 60 minuten
- Keer de fazantdelen regelmatig en voeg eventueel wat water toe bij het braden
- Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool, de wijn en de inhoud van het blik ananas toe en sluit de pan
- Stoof dit gedurende ca. 30 minuten
- Voeg daarna de pruimen, de abrikozen en de fazant toe en stoof het geheel nog 20 minuten
Serveertip: Fazantzuurkoolschotel met aardappelpuree en een glas witte Elzasser wijn
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.