Zuurkoolschotel

Fazantzuurkoolschotel

Ingrediënten:

  • 1-2 fazanten
  • 500 gr. zuurkool
  • 200 gr. gewelde pruimen
  • 100 gr. gewelde abrikozen
  • 1 dl. Elzasser witte wijn
  • 1/2 l.blik ananasstukjes
  • 50 gr. rookspek in dobbelsteentjes
  • 75 gr. boter of margarine
  • paprikapoeder (mild)
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Vraag de poelier de fazant in vieren te snijden
  2. Bestrooi de fazantdelen met paprikapoeder, zout en peper
  3. Verwarm de boter in een pan en bak de delen hierin rondom bruin
  4. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ca. 60 minuten
  5. Keer de fazantdelen regelmatig en voeg eventueel wat water toe bij het braden
  6. Bak de spekblokjes uit in een diepe pan en voeg hieraan de uitgelekte zuurkool, de wijn en de inhoud van het blik ananas toe en sluit de pan
  7. Stoof dit gedurende ca. 30 minuten
  8. Voeg daarna de pruimen, de abrikozen en de fazant toe en stoof het geheel nog 20 minuten

Serveertip: Fazantzuurkoolschotel met aardappelpuree en een glas witte Elzasser wijn

 

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel