Cranberries
Fazantenfilets met cranberries
Ingrediënten:
- 4 fazantenfilets
- 6 eetl. cranberriecompote
- 2 eetl. bosbessenjam
- 1,5 dl. slagroom of garderoom
- 40 gr. boter of margarine
- 1 theel. kaneel
- zout en peper
Bereiding:
- Bestrooi de filets met zout en peper
- Verwarm 30 gr. boter in een koekepan en schroei hierin de fazantefilets aan beide zijden dicht
- Neem de filets uit de pan en houd ze warm (bijv. bord op een pan waarin groente wordt gekookt)
- Verwarm de compote, de jam en de kaneel in een andere pan
- Voeg de room (van het vuur af) al roerende toe
- Verwarm de bakboter opnieuw en voeg de overige boter toe
- Bak hierin de fazantenfilets aan beide zijden bruin (ca. 4 minuten per zijde)
- Neem de filets uit de pan en houd ze warm
- Blus de bakboter met het cranberriemengsel en serveer dit als saus
Serveertip: Gebakken fazantenfilets met cranberries, haricots verts of sperzieboontjes en pommes Duchesse
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.