Kippenlevervulling
Fazant met kippenlevervulling
Ingrediënten:
- 1-2 fazanten
- 200 gr. geblancheerde kippenlevers
- 2 goudrenetten
- 2 uien
- 1 eetl. fijngehakte amandelen
- 2 eetl. bloem
- 1 dl. bouillon
- 1,5 dl. slagroom
- 125 gr. boter of margarine
- wildkruiden
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm 25 gr. boter in een pan en bak hierin de verkleinde kippenlevers rondom bruin
- Voeg de geschilde appelen in blokjes, de gehakte uien, zout en peper toe en meng dit
- Vul hiermee de fazant en bestrooi de buitenkant met wildkruiden
- Verwarm de overige boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin
- Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant, gedurende ca. 20 minuten
- Voeg de bouillon toe en stoof het geheel nog ca. 70 minuten
- Haal de fazant(en) uit de pan en houd ze warm
- Giet de room in de pan, bind het braadvocht met de aangemengde bloem en maak de saus op smaak af met zout en peper
- Bestrooi het gerecht met amandelen
Serveertip: Gestoofde fazant met amandelen, spruitjes, tutti-frutti en gekookte aardappelen
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.