Sinaasappelsaus
Fazant met sinaasappelsaus
Ingrediënten:
- 1-2 fazanten
- sap van 2 sinaasappelen
- sap van 2 citroenen
- 1,5 eetl. suiker
- 1/2 l. bouillon
- 1 dl. witte wijn
- aardappelmeel
- 1 dl. orange curacao
- 100 gr. boter of margarine
- zout en peper
Bereiding:
- Kook het vruchtensap met de suiker en de wijn tot de helft in
- Voeg de bouillon en de likeur toe en meng het geheel
- Bestrooi de fazant met zout en peper
- Verwarm de boter in een pan en bak hierin de fazant rondom bruin
- Giet het vruchtensapmengsel in de pan en stoof het geheel gedurende ca. 80 minuten
- Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met het braadvocht
- Neem de fazant uit de pan en trancheer hem (in stukken verdelen)
- Leg de stukken op een verwarmde schaal
- Bind het vocht met aangemengd aardappelmeel en maak de saus op smaak af met zout en peper
Serveertip: Gestoofde fazant met sinaasappelsaus, gekookte bloemkool en gebakken aardappelkroketjes
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.