Uit de braadpan

Gerekend wordt op een fazant van 600 tot 1000gr voor 3-4 personen. De braadtijd is dan 60 tot 90 minuten. Voor fazantfilet wordt gerekend op 1 filet per persoon.

Fazant uit de braadpan

Ingrediënten:

  • 1 grote fazant of twee fanzantenhennen
  • 100 gr. spek in lange repen
  • 2 theel. tijm
  • 2 eetl. cognac
  • 2 eetl. maizena
  • 100 gr. boter of margarine
  • keukendraad of cocktailprikkers
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Bestrooi de binnen- en buitenkant van de fazant met zout, peper en tijm * Bedek de borstzijde met het spek en bind dit vast met keukendraad
  2. Verwarm de boter in een pan en bak de fazant hierin rondom bruin
  3. Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant gedurende ca. 80 minuten
  4. Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met braadvocht
  5. Verwarm de cognac in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!) en laat de vlam erin komen
  6. Giet de brandende cognac over de fazant en laat deze uitbranden
  7. Voeg op het laatst 1 dl. heet water of bouillon toe aan het braadvocht en bind dit met de aangemengde maizena

Serveertip: Gebraden fazant met jus, witlof met ham en kaas, appelcompote en gekookte aardappelen

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2023 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel