Uit de braadpan
Gerekend wordt op een fazant van 600 tot 1000gr voor 3-4 personen. De braadtijd is dan 60 tot 90 minuten. Voor fazantfilet wordt gerekend op 1 filet per persoon.
Fazant uit de braadpan
Ingrediënten:
- 1 grote fazant of twee fanzantenhennen
- 100 gr. spek in lange repen
- 2 theel. tijm
- 2 eetl. cognac
- 2 eetl. maizena
- 100 gr. boter of margarine
- keukendraad of cocktailprikkers
- zout en peper
Bereiding:
- Bestrooi de binnen- en buitenkant van de fazant met zout, peper en tijm * Bedek de borstzijde met het spek en bind dit vast met keukendraad
- Verwarm de boter in een pan en bak de fazant hierin rondom bruin
- Plaats de deksel schuin op de pan en braad de fazant gedurende ca. 80 minuten
- Keer de fazant regelmatig en bedruip hem met braadvocht
- Verwarm de cognac in een metalen soeplepel boven een gasvlam (afzuigkap uit!) en laat de vlam erin komen
- Giet de brandende cognac over de fazant en laat deze uitbranden
- Voeg op het laatst 1 dl. heet water of bouillon toe aan het braadvocht en bind dit met de aangemengde maizena
Serveertip: Gebraden fazant met jus, witlof met ham en kaas, appelcompote en gekookte aardappelen
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.