Vol-au-vent
Duiven vol-au-vent (6 pers.)
Ingrediënten:
- 6 duiven
- 250 g dobbelsteentjesspek
- water zodat alle duiven onder water staan
- 4 peperkorrels
- 1 ui, met kruidnagels bestoken
- 2 wortels
- 1 eetl. peterselie
- 1 eetl. selderij
- 2 eetl. bloem
- 2 eetl. boter
- 1 vol-au-vent, of 6 kleine (bladerige bakjes)
Bereiding:
- Bak het dobbelsteentjesspek uit
- Haal het spek uit de pan en leg het apart
- Bak de duiven in het spekvet goudbruin
- Doe ze nu in een diepe pot met kokend water en peper, ui, wortel, peterselie, selderij (allemaal in stukjes gesneden)
- Kook ze zachtjes totdat ze gaar zijn, minstens 2 uur
- Haal de duiven eruit
- Zeef de saus
- Maak met de bloem, boeter en het duivenvocht een saus
- Snijd het vlees, wanneer het gaar is, van de duif af
- Het in stukjes gesneden vlees en het spek in de saus doen, opwarmen en in vol-au-vent serveren
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.