Vol-au-vent

Duiven vol-au-vent (6 pers.)

Ingrediënten:

  • 6 duiven
  • 250 g dobbelsteentjesspek
  • water zodat alle duiven onder water staan
  • 4 peperkorrels
  • 1 ui, met kruidnagels bestoken
  • 2 wortels
  • 1 eetl. peterselie
  • 1 eetl. selderij
  • 2 eetl. bloem
  • 2 eetl. boter
  • 1 vol-au-vent, of 6 kleine (bladerige bakjes)

Bereiding:

  1. Bak het dobbelsteentjesspek uit
  2. Haal het spek uit de pan en leg het apart
  3. Bak de duiven in het spekvet goudbruin
  4. Doe ze nu in een diepe pot met kokend water en peper, ui, wortel, peterselie, selderij (allemaal in stukjes gesneden)
  5. Kook ze zachtjes totdat ze gaar zijn, minstens 2 uur
  6. Haal de duiven eruit
  7. Zeef de saus
  8. Maak met de bloem, boeter en het duivenvocht een saus
  9. Snijd het vlees, wanneer het gaar is, van de duif af
  10. Het in stukjes gesneden vlees en het spek in de saus doen, opwarmen en in vol-au-vent serveren

 

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Week Aanbieding

Loempia € 1,95 € 1,75
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel