Gevuld uit oven
Gevulde wilde duif (oven)
Ingrediënten:
- 4 wilde duiven
- 250 gr. champignons
- 100 gr. boter of margarine
- zout en peper
- 200 gr. mager spek
- 2 sjalotten
- 1 eetl. Worchestershiresauce
- 2 theel. bonekruid
- 1 1/2 theel. nootmuskaat
- Cocktailprikkers of keukendraad
Bereiding:
- Bak het kleingesneden spek uit in een pan en fruit hierin de gehakte sjalotten
- Voeg de verkleinde champignons, de worchestershiresauce, het bonekruid en de nootmuskaat toe en meng dit
- Vul hiermee de duiven en maak de buikholte dicht (met cocktailprikkers of keukendraad)
- Leg de duiven met de klontjes boter in een ovenschaal of braadslede
- Plaats deze in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten en vervolgens op 175 graden gedurende 25 minuten
- Keer de duiven regelmatig en bedruip ze met het braadvocht
- Neem de duiven uit de oven en leg ze op een voorverwarmde schaal
- Maak jus door water aan het braadvocht toe te voegen
Serveertip: Gevulde duif uit de oven met bloemkool, tomatensla en patates frites
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.