A l'orange
Wilde eend a l'orange
Ingrediënten:
- 2 wilde eenden
- 4 sinaasappelen
- 6 eetl. sinaasappellikeur
- 4 dl. sinaasappelsap
- zout en peper
Bereiding:
- Bestrooi de eenden met zout en peper en leg deze in een ovenschaal met het sinaasappelsap
- Plaats de schaal in een voorverwarmde oven (200 graden), gedurende ca. 10 minuten en vervolgens op 180 graden gedurende ca. 80 minuten
- Keer de eenden regelmatig en bedruip ze met het braadvocht
- Snijd de sinaasappelschillen (geen wit) in reepjes, blancheer deze in kokend water gedurende ca. 3 minuten en laat ze uitlekken
- Voeg de laatste 15 minuten de ontvelde sinaasappelpartjes en de likeur toe aan de eenden
Serveertip: Eend a l"orange, gemengde salade en gekookte rijst met een glas droge witte wijn
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.