Gevuld

Gevulde wilde eend

Ingrediënten:

  • 2 wilde eenden
  • 100 gr. pruneaux
  • 1 1/2 dl. rode wijn
  • 1 zachtzure appel
  • 2 eetl. citroensap
  • 2 theel kaneel of speculaaskruiden - bloem
  • paprikapoeder
  • 2 eetl. olie
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Vul de eenden met een mengsel van de verkleinde pruneaux, de appel in stukjes, het citroensap en de kaneel
  2. Bestrijk de buitenkant met een mengsel van paprikapoeder, olie, zout en peper en prik gaatjes in het vel
  3. Leg de eenden in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten
  4. Giet de wijn in de schaal en zet de oven op 180 graden, gedurende 60 minuten
  5. Bedruip de eenden regelmatig met het braadvocht
  6. Neem de eenden na de braadtijd uit de oven en maak jus door water toe te voegen aan het braadvocht
  7. Bind eventueel bij met gemengde bloem en voeg zout en peper naar smaak toe

Serveertip: Gevulde eend met sperzieboontjes, sla en een mengsel van kastanje- en aardappelpuree

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel