Gevuld
Gevulde wilde eend
Ingrediënten:
- 2 wilde eenden
- 100 gr. pruneaux
- 1 1/2 dl. rode wijn
- 1 zachtzure appel
- 2 eetl. citroensap
- 2 theel kaneel of speculaaskruiden - bloem
- paprikapoeder
- 2 eetl. olie
- zout en peper
Bereiding:
- Vul de eenden met een mengsel van de verkleinde pruneaux, de appel in stukjes, het citroensap en de kaneel
- Bestrijk de buitenkant met een mengsel van paprikapoeder, olie, zout en peper en prik gaatjes in het vel
- Leg de eenden in een ovenschaal in een voorverwarmde oven (200 graden) gedurende ongeveer 10 minuten
- Giet de wijn in de schaal en zet de oven op 180 graden, gedurende 60 minuten
- Bedruip de eenden regelmatig met het braadvocht
- Neem de eenden na de braadtijd uit de oven en maak jus door water toe te voegen aan het braadvocht
- Bind eventueel bij met gemengde bloem en voeg zout en peper naar smaak toe
Serveertip: Gevulde eend met sperzieboontjes, sla en een mengsel van kastanje- en aardappelpuree
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.