Dijen

Gekruide kalkoenbouten

Ingrediënten:

  • 4 kalkoendijen
  • 250 g boter
  • 2 gesnipperde uien
  • zout en peper
  • 1/2 azijn
  • tijm
  • 1 eetl. basterdsuiker
  • 2 dl kippenbouillon
  • 1 eetl. maizena

Bereiding:

  1. Wrijf de dijen in met zout, peper en tijm
  2. Verhit de boter in een pan en haal de bouten rondom door de boter
  3. Braad ze in 20 min. gaar
  4. Neem ze dan uit de panen houd ze warm
  5. Fruit de gesnipperde uien in de braadboter, temper het vuur en giet er voorzichtig de azijn op met de basterdsuiker
  6. Roer door en strooi er peper op. Leg de bouten terug in de pan en doe er een deksel op
  7. Laat de bouten 30 min. stoven en keer ze af en toe om
  8. Giet er zo nodig wat bouillon bij
  9. Neem de dijen dan uit de pan en ze op een verwarmde schaal
  10. Giet de rest van de bouillon bij de braadboter en roer het door elkaar
  11. Laat even doorkoken en bind het dan met aangemaakte maizena
  12. Maak de saus op smaak

Serveer hier aardappelpuree en vruchtencompote of appelmoes bij

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Week Aanbieding

Loempia € 1,95 € 1,75
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel