Filet
Kalkoenfilet met apricot-brandysaus (4 pers.)
Ingrediënten:
- 4 kalkoenfilets van ca. 110gr
- 40gr boter of margarine
- 2 schijven verse ananas in stukjes
- 2 eetl. gembersnippers
- 50gr gewelde rozijnen
- 1,5 dl slagroom of koksroom
- 1 dl aprico-brandy of rode port
- zout en peper
Bereiding:
- Verwarm de boter in de pan en bak hierin de kalkoenfilet rondom goudbruin en gaar
- Gebruik een niet al te hoge stand, zodat het kalkoenvlees niet taai en droog gaat worden
- Reken 6 tot 8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte
- Neem de kalkoen uit de pan en houd deze warm op het bord in de oven onder aluminiumfolie
- Voeg de ananas, de gember, de rozijnen, de room en de Aprico-brandy toe en kook dit even
- Schep hiervan een zogenaamde 'spiegel' op voorverwarmde borden en leg hier de kalkoen op
Kalkoentip: Vervang kalkoenfilets door kalkoenhaasjes
Kersttips: Steek rode en groene kerststerretjes of -boompjes uit paprika's met kerstuitsteekvormpjes en gebruik deze voor een feestelijke garnering van bouillon of groenten
Winkelwagen
Geen artikelen in winkelwagen.