Filet

Kalkoenfilet met apricot-brandysaus (4 pers.)

Ingrediënten:

  • 4 kalkoenfilets van ca. 110gr
  • 40gr boter of margarine
  • 2 schijven verse ananas in stukjes
  • 2 eetl. gembersnippers
  • 50gr gewelde rozijnen
  • 1,5 dl slagroom of koksroom
  • 1 dl aprico-brandy of rode port
  • zout en peper

Bereiding:

  1. Verwarm de boter in de pan en bak hierin de kalkoenfilet rondom goudbruin en gaar
  2. Gebruik een niet al te hoge stand, zodat het kalkoenvlees niet taai en droog gaat worden
  3. Reken 6 tot 8 minuten per kant, afhankelijk van de dikte
  4. Neem de kalkoen uit de pan en houd deze warm op het bord in de oven onder aluminiumfolie
  5. Voeg de ananas, de gember, de rozijnen, de room en de Aprico-brandy toe en kook dit even
  6. Schep hiervan een zogenaamde 'spiegel' op voorverwarmde borden en leg hier de kalkoen op

Kalkoentip: Vervang kalkoenfilets door kalkoenhaasjes

Kersttips: Steek rode en groene kerststerretjes of -boompjes uit paprika's met kerstuitsteekvormpjes en gebruik deze voor een feestelijke garnering van bouillon of groenten

Winkelwagen

Geen artikelen in winkelwagen.

Week Aanbieding

Loempia € 1,95 € 1,75
© 2015 - 2018 Poelier Hoogsteder | sitemap | rss | webwinkel beginnen - powered by Mijnwebwinkel