Tam konijnenbouten met mosterdsaus en bacon
Tam konijnenbouten met mosterdsaus en bacon:
Ingedienten voor 4 personen:
4 konijnenbouten
2 el roomboter
olijfolie
2 sjalotjes, fijngesneden
1 knoflookteen, fijngesneden
witte wijn
100 ml kippenbouillon
200 ml slagroom
2 el mosterd
kruiden voor konijn
8 plakken bacon
250 gram boontjes
Bereiden:
Verwarm de oven voor op 180 graden.
Verwarm 1 el roomboter in een sauspannetje. Voeg de sjalotjes en de knoflook toe en bak op laag vuur 2-3 minuten. Blus af met een flinke scheut wijn. Laat koken tot de wijn voor de helft is ingekookt, voeg dan de kippenbouillon toe en laat koken tot de bouillon ook voor de helft is ingekookt. Voeg de slagroom toe en laat zachtjes sudderen tot de saus dikker is geworden. Haal van het vuur en zet opzij.
Verwarm 1 el roomboter in een koekenpan (die in de oven kan) tot deze begint te schuimen. Breng de konijnenbouten op smaak met kruiden voor konijn of peper en zout en bak aan weerszijde goudbruin. Keer de bouten regelmatig. Voeg eventueel een scheut olijfolie toe als de boter begint te branden.
Zet de pan vervolgens in de voorverwarmde oven en bak de konijnenbouten 10 minuten goudbruin en gaar. Haal de pan uit de oven en houd warm. Leg de bacon op een bakplaat en bak in de oven tot ze knapperig zijn.
Kook de boontjes gaar. Verwarm de saus en voeg wanneer deze is opgeewarmd snel de mosterd toe.
Meng kort en haal van het vuur.
Serveer de konijnenbouten met de boontjes, bacon en mosterdsaus.